Gefeliciteerd met je zwangerschap! Er is een mooie tijd aangebroken, maar tegelijk wordt er ook een hoop van je lichaam gevraagd. Klachten zoals lage rugpijn, bekkenklachten, vermoeidheid, minder goed slapen, vocht vasthouden, verandering van je hormoonhuishouden en angst voor de bevalling komen regelmatig voor. Door regelmatig gemasseerd te worden tijdens je zwangerschap leer je op je lichaam te vertrouwen en je open te stellen voor het natuurlijke proces van de bevalling. Ook komt er tijdens de massage de stof endorfine vrij, die kalmerend en pijnbestrijdend werkt.

Massage verbetert de bloedcirculatie. Hierdoor worden zuurstof, voedingsstoffen en afvalstoffen door het lichaam vervoerd van en naar de baby. Zodoende komt de massage ook ten goede van de baby. Ook wanneer er geen klachten zijn is het heerlijk om je te laten verwennen met een zwangerschapsmassage. Tijdens de massage lig je op een speciale massagetafel voor zwangeren met een uitsparing voor de buik en de borsten. Dit geeft je bij ons de mogelijkheid om gemasseerd te worden terwijl je gewoon op je buik ligt. Heel veel vrouwen missen het op hun buik liggen en vinden dit een ontspannende houding om zo gemasseerd te worden.

Een volledige zwangerschapsmassage bestaat uit het masseren met een lichte druk van de rug, nek, schouders, hoofd, armen, handen, benen en voeten en duurt 60 minuten.