Mijn naam is Anja Roobol, geboren in 1970 en moeder van een prachtige dochter en een geweldige zoon. Als 17-jarige ben ik begonnen aan de opleiding Verpleegkundige-A en heb deze na 2 jaar door omstandigheden gestaakt. De zorg en het werken met zwangeren en baby’s was toch wel hetgeen wat ik wilde blijven doen en heb toen de opleiding tot kraamverzorgende succesvol afgerond.

De naam van mijn bedrijf is ontstaan doordat alles wat mij fascineert rondom zwangerschap, bevallingen en kinderen wonderen (miracles) zijn. Kijken maar vooral ook luisteren naar je klanten

en werken vanuit je kennis maar ook voornamelijk vanuit je gevoel is dat ik vind dat ik een prachtig beroep heb gekozen. Anderen omschrijven mijn karakter ook wel met de volgende kernwoorden: inlevend, flexibel en spontaan.

Toen ik zelf moeder werd wilde ik mij verder gaan verdiepen in zwangeren en baby’s en nam ik het besluit om mijn kennis te gaan uitbreiden. Naast het lezen van vele boeken over mijn vakgebied wat ik altijd al deed ben ik de opleiding tot docente Shantala babymassage gaan volgen. Hierdoor wilde ik eigenlijk alleen maar meer kennis tot mij nemen en heb ook de opleiding wellness-, zwangerschaps-, en rebozomassage gevolgd bij de Massage Academie. Ook heb ik de opleiding peutermassage bij de VSD (Vakgroep Shantala Docenten) succesvol afgerond. De laatste opleiding die ik in maart 2015 heb afgerond is de opleiding Trainer Dunstan Babytaal.

Ik sta geregistreerd bij het Kenniscentrum voor Kraamverzorgenden (KCKZ). (Link naar: KCKZ.nl).

Dit centrum stelt strenge eisen op het gebied van bijscholing en vakbekwaamheid. Tevens ben ik geregistreerd bij de Nederlandse Beroepsvereniging van Kraamverzorgenden (NBVK). Naast mijn diploma’s ben ik in het bezit van een borstvoedingscertificaat, partusassistentie en EHBO voor kraamverzorgenden. Ook volg ik jaarlijkse bijscholingen. Voorbeelden hiervan zijn vroegsignalering, kramen bij diverse culturen en reanimatie bij pasgeborenen.

Via licentieprogramma’s zorg ik ervoor dat ik up-to-date blijf en voor de toekomst staan er nog wel een aantal opleidingen op het verlanglijstje om mijn kennis te blijven uitbreiden.