Je kraamtijd is één van de belangrijkste periode in je leven die je jezelf altijd blijft herinneren. Het is dan ook belangrijk dat deze tijd een leuke start is van jullie nieuwe gezin. De zorg voor de kraamvrouw om goed te kunnen herstellen van je bevalling, de zorg voor je baby en andere leden van het gezin behoren bij het werk als kraamverzorgende. Het begeleiden en geven van informatie over bijvoorbeeld de borst- en/of flesvoeding. Daarnaast biedt de kraamverzorgende alle hulp die je nodig hebt bij de verzorging van je kindje. Je persoonlijke wensen met betrekking tot de kraamzorg staan bij mij hoog in het vaandel. Tijdens een intake in de zevende maand van je zwangerschap kunnen we al je wensen en vragen bespreken.

Kraamzorg valt in Nederland onder de basisverzekering. Dit betekent dat alle geïndiceerde uren door je zorgverzekeraar vergoed worden, behalve de wettelijke eigen bijdrage. De wettelijke eigen bijdrage moet je als cliënt zelf betalen en is voor 2019 vastgesteld op € 4,40 per uur. Bij een uitgebreide aanvullende zorgverzekering vergoeden sommige zorgverzekeraars ook de eigen bijdrage.

Kraamzorg Another Miracle heeft contracten met alle zorgverzekeraars via coöperatie kraamzorggroep. Je kunt dus altijd kiezen voor Another Miracle zonder extra kosten.

Ondanks onze nauwkeurige planning is er niets zo onvoorspelbaar als de geboorte van een baby. Bij ziekte of overmacht bestaat er altijd een kans dat je eigen kraamverzorgster niet kan komen. Eén van haar directe collega`s zal haar dan vervangen. Another Miracle heeft daarnaast ook goede contacten met andere collega kraamverzorgenden in de regio. Je bent dus altijd verzekerd van goede professionele kraamzorg.

Ons uitgangspunt is één kraamverzorgende per gezin.

Wat kun je verwachten

Kraamzorg is bedoeld om moeder en kind een goede start te geven in een hele bijzondere levensfase. De kraamperiode is er niet alleen om te herstellen, maar ook om te genieten van de baby en te wennen aan de nieuwe gezinssituatie. Mijn taak is vooral het intensief begeleiden en verzorgen van moeder en kind. De eerste dagen zal ik een groot deel van de verzorging van jullie baby en het gezin op mij nemen, zodat je de eerste dagen lekker kunt rusten wanneer je dit wilt. Ik breng de baby dan bij je voor de voeding, ik verschoon en verzorg jullie baby en doe het in bad en geef jullie allerlei tips met betrekking tot de voedingen en verzorging. Meestal leer ik eerst je partner om luiers te verschonen, de baby te temperaturen, kruiken warm te maken en hoe de baby in bed gelegd moet worden aangezien je als kraamvrouw na een bevalling daar vaak nog zelf niet toe in staat bent. Je hebt namelijk net een hele prestatie geleverd tijdens de bevalling en mag je lichaam de tijd geven om hiervan te herstellen.

Wanneer je borstvoeding geeft zal ik je de eerste dagen vooral leren hoe je het beste je kindje aan de borst kunt leggen. Als je daaraan toe bent leer ik je ook alles over de verzorging van jullie baby en laat ik geleidelijk deze zorg steeds meer aan jou en je partner over. Ook worden eventuele oudere kinderen betrokken bij de verzorging én natuurlijk het wennen aan de nieuwe baby. Tevens is het mijn taak om de gezondheid van moeder en kind goed in de gaten te houden en ben ik jullie vraagbaak in deze nieuwe onwennige periode.

Ook zal ik huishoudelijke en gezinsverzorgingstaken op mij nemen zoals het zorgen voor een frisgewassen schoon bed, verzorgen van de maaltijden, stofzuigen, verzorgen van de dagelijkse was en strijk en het schoonhouden van het sanitair. Bij alles wat ik hierboven genoemd heb, geldt steeds dat jullie eigen wensen voorop staan.

Mijn instelling is dat ik jullie kom ondersteunen tijdens de kraamtijd. Ik ben bij jullie te gast en help jullie waar nodig en zal mijzelf aanpassen aan jullie wensen binnen het gezin.

Het allerbelangrijkste is dat jij en je gezin zich prettig en ontspannen voelen.

Kwaliteit

Ik ben gediplomeerd kraamverzorgende sinds maart 2002. Als ZZP-er ben je verplicht jezelf up-to-date te houden. Ik sta ingeschreven bij het KCKZ (Kenniscentrum Kraamzorg) en ik ben aangesloten bij de NBVK (Nederlandse beroepsvereniging van kraamverzorgenden). Via het KCKZ wordt precies via accreditatiepunten bijgehouden of je op tijd je bijscholingen volgt. Ook de zorgverzekeraars vragen om deze KCKZ registratie.

Elk jaar verleng ik mijn certificaat middels een bijscholing voor:

  • Begeleiding borstvoeding
  • Vroegsignalering,
  • Kinder EHBO
  • Reanimatie bij baby’s
  • Complicaties tijdens en na de bevalling

Werkgebied:

Het werkgebied waarin ik kraamzorg lever ligt in de regio Rijnmond. Dit is onder andere Rotterdam, Zuid-Hollandse Eilanden en Waarden en de Drechtsteden.

Mocht je twijfelen of je woonplaats binnen mijn werkgebied ligt, neem dan gerust even contact met mij op.

Geinteresseerd?

Wanneer je nog vragen hebt  kun je altijd contact met mij opnemen. Wil je je aanmelden voor de kraamzorg, dan kun je je hier inschrijven.

Mocht ik geen contract hebben met je zorgverzekeraar, heb ik diverse mogelijkheden om je bij een kraambureau aan te melden waarmee ik samenwerk en die wel alle contracten hebben met de zorgverzekeraars, zodat je daardoor toch zorg van mij kunt ontvangen zonder extra kosten. Verder wil ik je als tip meegeven om niet te lang te wachten met het aanvragen van kraamzorg. Om zorggarantie te kunnen geven heb ik immers maar beperkte ruimte.

Wil je graag weten hoe andere kraamgezinnen de zorg van mij ervaren hebben kijk dan even onder het kopje reacties en lees hun ervaringen.