Wat zou het toch handig zijn als we een handleiding meekrijgen tijdens de geboorte van onze baby. Dan weten we precies wat hij of zij wil(len). Met de komst van Dunstan Babytaal lijkt de handleiding geboren te zijn!

Wist je dat iedere baby vanaf de geboorte tot de leeftijd van drie maanden vijf basisgeluiden/ huiltjes maakt die worden veroorzaakt door reflexen? De vijf basisgeluiden/ huiltjes zijn honger, moe, een boertje dat dwars zit, darmkrampjes en ongemak.

 

Baby met vijf Dunstan Babytaal geluiden eromheen

 

Voordelen:

  • Minder huilen – Wanneer je weet welke behoefte je kindje heeft als het begint te huilen, dan kan je direct met de juiste oplossing komen voor zijn ongemak. Je kan je voorstellen dat het voor je baby dan niet nodig is om verder te huilen of overstuur te raken. En hoe fijn is het om direct door je ouders begrepen te worden. Dat geeft vertrouwen in het leven!
  • Betere voedingen – Wanneer je gaat voeden als je kindje echt honger heeft, dan zal het beter aan de borst willen en drinken. Dat is anders als je iedere keer dat het begint te huilen probeert of het ook honger heeft en aanlegt.
  • Meer slaap – Als je kindje ’s nachts wakker wordt, want dat doen veel baby’s in de eerste maanden, is het heel prettig om direct te weten wat er is. Soms is het alleen maar een boerje dat dwars zit. Je baby raakt minder overstuur, is sneller gerust gesteld en slaapt dus ook sneller weer in. En jij ook!
  • Minder stress – Wanneer je goed kan inschatten wat de behoeften van je baby zijn en je weet wat je moet doen als je kindje begint te huilen, dan neemt dat veel van de druk en stress weg die veel ouders voelen in de eerste fase van hun ouderschap. Dat geeft zelfvertrouwen en rust.
  • Ook voor vaders – Ook als vader kan je de geluiden van je baby herkennen. Bij honger moet je wellicht je baby inleveren bij je vrouw, als die borstvoeding geeft. Maar bij de vier andere geluiden kan je het zelf oplossen. Daarmee kan je als vader, vanaf dag één, een gelijkwaardige band opbouwen met je kindje. Dat is ook fijn voor moeders!

Inhoud van de workshop

De Dunstan Methode leert je hoe je de vijf ‘woorden’ kunt herkennen en doet suggesties voor manieren om je baby weer gerust te stellen.

In deze workshop leer je onder andere hoe Dunstan Babytaal is ontdekt, worden de vijf woorden met hun betekenis uitgelegd, ga je de woordjes oefenen door middel van videofragmenten en krijg je luistertips.

Voor wie is deze workshop geschikt:

  • Aanstaande ouders. Het enorme voordeel is dat je na de geboorte van jullie kindje gelijk de methode kunt gaan toepassen.
  • Ouders met een kindje tot drie maanden.

Begrijp wat je kindje je vertelt met als resultaat: Je kindje huilt minder, drinkt beter en slaapt beter en jullie dus ook!

Voor meer info, kijk eens op www.babytaal.nl of bekijk hier de uitzending van Oprah Winfrey waarin Priscilla Dunstan haar methode uitlegt.