Shantala babymassage is een ritmische massage en afkomstig uit India. Dr. Frederick Leboyer introduceerde het in de jaren '80 in Europa.

De cursus is in principe geschikt voor alle ouders/verzorgers met een baby in de leeftijd van 6 weken tot 9 maanden.

Babymassage is niet alleen leuk om te doen voor ouder en kind maar ook:

  • werkt het ontspannend, ook voor baby’s die veel huilen en overstrekken
  • wordt de spijsvertering bevorderd, dit werkt positief bij krampjes
  • slapen baby’s beter
  • verhoogt het de weerstand
  • groeien baby’s die regelmatig gemasseerd worden beter

Inschrijven?

Ben je al overtuigd? Schrijf je dan nu in. Binnen 48 uur nemen wij contact met je op.

Klik hier om in te schrijven!

Inhoud van de cursus

De cursus bestaat uit vier lessen. De eerste drie lessen duren anderhalf uur. De cursus wordt gegeven in mijn praktijk in kleine groepjes van vier tot maximaal zes baby’s. Deze lessen lopen volgens een vast patroon. Na het uitwisselen van de ervaringen worden de baby’s uitgekleed en gedurende ongeveer 25 minuten gemasseerd.

Ik laat je verschillende houdingen en technieken zien door middel van uitleg op een babypop. Vervolgens worden de baby’s weer aangekleed en is er de gelegenheid om je baby te voeden onder het genot van een kopje koffie of thee. Tevens wordt er iedere week een thema behandeld zoals bijvoorbeeld: til-technieken, inbakeren, introductie Dunstan babytaal en ritme krijgen met een baby. Tijdens de laatste les van twee uur sluiten we de cursus gezellig af door de baby’s te badderen in de Tummy Tub en maken we leuke foto’s als aandenken. Na het afsluiten van de cursus krijgen jullie een certificaat van deelname.

Om thuis te kunnen blijven oefenen ontvangen jullie na de eerste les ook een reader, waarin alle massagetechnieken staan uitgelegd.

Individuele cursus

Ook is het mogelijk om een cursus individueel bij je thuis of bij ons in de praktijk te volgen. Voor ouders met een huilbaby is het vaak fijn om een cursus te volgen in eigen omgeving vanwege onder andere de rust. Ook ouders met een meerling kiezen hier vaak voor. Deze cursus wordt gegeven in twee lessen van anderhalf uur.